In de media

Besturen en Leiderschap

Diversiteit in de spotlights

Steeds meer executive searchbureaus ondertekenen de Executive Search Code van Topvrouwen.nl en committeren zich daarmee vrijwillig aan een actieve rol bij de benoeming van vrouwen in topposities.


Bestuurders moeten alleskunners zijn
Gezocht: zorgbestuurders met lef. Bestuurders die het welzijn van patiënten en medewerkers vooropstellen en daarvoor desnoods regelgeving omzeilen.

Onderzoek naar leiderschap
Er is sprake van veranderingen in de verwachtingen van leiders in non-profit organisaties. Deze veranderingen hangen samen met de governance in het semi-publieke domein. Dat blijkt uit onderzoek van promovendus Morris Oosterling.

Leren en ontwikkelen
Peter Niesink, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie NVvP, doet tegenover Marcel Gasseling van Vanderkruijs zijn drijfveren uit de doeken.

Herziening toezicht noodzakelijk
Het toezicht op maatschappelijke ondernemingen - waaronder ziekenhuizen, woningcorporaties en onderwijsinstellingen - schiet tekort.

Belang goede bestuurders
Bij de werving van nieuwe bestuurders heeft een executive searchbureau toegevoegde waarde.

Topfuncties hoger onderwijs
Markten veranderen, mensen veranderen en bureaus die actief zijn in de arbeidsbemiddeling professionaliseren mee.

De branchevoorzitter
Marcel Gasseling van Vanderkruijs spreekt Tjibbe Joustra, voorzitter van de koepel van beveiligingsbedrijven, over diens werkzame leven waarin hij in zeer uiteenlopende topfuncties partijen – ‘werelden’ – bij elkaar probeert en probeerde te brengen.

Duo-leiding
Groei en professionalisering noopten brancheorganisatie OSB (schoonmaak) de rollen van voorzitter en directeur uit elkaar te trekken.

Verenigingsbestuur
Marcel Gasseling van Vanderkruijs neemt het fameuze stripheldenstel Astérix en Obélix als uitgangspunt en meetlat voor het bereiken van een zo goed mogelijk functionerende verenigingstop.

WNT en Bezoldigingsnormen

Minder klagen over glazen plafond
We weten dat relatief weinig vrouwen de top bereiken. Wat we niet goed weten: waarom lukt het sommige vrouwen wél? En wat kunnen bedrijven die graag meer diversiteit in de top willen van die vrouwen leren?

WNT norm bij corporaties
Pieter Cortenbach over de invoering en aanscherping van de Wet Normering Topinkomens en de gevolgen voor de werving van nieuwe corporatiebestuurders

Evaluatie Wet Bestuur en Toezicht
De evaluatiecommissie Wet Bestuur en Toezicht interviewde verschillende spelers uit executive search domein, waaronder Pieter Cortenbach van Vanderkruijs.

Alternatieve insteek
In een gesprek met het orgaan van een van de branches waarop Vanderkruijs zich in extenso richt, schetsen Wil van der Kruijs en Dorothea van Rijnen de manier waarop het bureau bij voorkeur te werk gaat.

Beloningsnormen
Theo Camps van Berenschot en Pieter Cortenbach van Vanderkruijs zien de balkenendenorm voor belonen gaandeweg meer ingang vinden in de publieke sector. Het is nog vallen en opstaan, maar het opstaan wint.

Personen

Diversiteit en kleur in de startupscene
Mercedes de Miranda van Vanderkruijs - partner in executive search over leiderschap bij start/scale ups en het versterken diversiteit in die wereld. 

SEO Onderzoek Internationale Vrouwendag
Minchenu Maduro en Pieter Cortenbach in gesprek over diversiteit in de top -georganiseerd door SEO Onderzoek op Internationale Vrouwendag 2021. 


Directeur TivoliVredenburg wint prijs ‘beste directeur’
Frans Vreeke, directeur van TivoliVredenburg, is tijdens de uitreiking van de IJzeren Podiumdieren 2017 bekroond in de categorie ‘beste directeur’. Vanderkruijs is trots aangezien de benoeming van Frans Vreeke tot eerste directeur van TivoliVredenburg in 2014, destijds tot stand is gekomen met ondersteuning van Vanderkruijs, partner in executive search.

Interview Vinod Subramaniam
Het is een miezerige morgen. Op het FOM-instituut AMOLF in Amsterdam gaat Vinod Subramaniam (48) voor naar de belangrijkste opstelling van het AMOLF-gebouw.

Overheidsmanager van het jaar 2016
De heer Arre Zuurmond is op 14 november gekozen tot Overheidsmanager van het Jaar 2016. De prijs is toegekend voor zijn functie als Gemeentelijke Ombuds­man van Amsterdam en omliggende gemeenten.

Vanderkruijs wordt Koninklijk
Wij zijn trots dat onze oprichter en naamgever vandaag tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd is. Wil van der Kruijs was tot 1987 in diverse functies werkzaam op het terrein van personeelsbeleid.

Grondlegger overziet carrière
Grondlegger Wil van der Kruijs van het bureau dat sindsdien zijn naam draagt, blikt terug op hoe het zo allemaal gekomen is.

De rol van voorzitter
Marcel Gasseling van Vanderkruijs interviewde Han Noten, senator, burgemeester en man met een brede bestuurservaring in zowel organisaties van werknemers en werkgevers als in bedrijven.

DEEL DEZE PAGINA linkedin twitter meer