Grondlegger overziet carrière

dinsdag 14 februari 2012
Grondlegger Wil van der Kruijs van het bureau dat sindsdien zijn naam draagt, blikt terug op hoe het zo allemaal gekomen is.
Van misdienaar tot headhunter

02 april 2007 
in Het Financieele Dagblad 
Grondlegger Wil van der Kruijs van het bureau dat sindsdien zijn naam draagt, blikt terug op hoe het zo allemaal gekomen is. Een onderwijstraject en een loopbaan die op het eerste gezicht nogal heen en weer springen, maar waaruit toch een heldere lijn resulteert.
 
Logische lijn naar ondernemerschap
De jaren van zijn opleiding spelen zich nog juist af voordat de ‘roaring sixties’ de scholen en universiteiten in hun greep krijgen. Voor Wil van der Kruijs haken zijn jeugd op het Brabantse platteland, zijn school- en studententijd en zijn daarop volgende werkzame leven soepel in elkaar. Het management wenkt meteen al en reeds in zijn eerste werkomgeving toont hij zich een vernieuwer. Een uitstapje naar de universitaire wereld duurt kort, want ‘te weinig praktisch’. Al snel ontdekt Van der Kruijs de waarde van een breed contactennetwerk. Als hem wordt voorgehouden dat ‘headhunter’ iets voor hem zou kunnen zijn, blijkt dat te passen als een maatpak. Spoedig leidt dat naar het eigen ondernemerschap. Terugblikkend op een totale loopbaan constateert Van der Kruijs dat harmonie de boventoon voerde. ‘Ik heb me ontworsteld, maar raakte niet ontworteld.’