Leren en ontwikkelen

maandag 06 februari 2012
Peter Niesink, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie NVvP, doet tegenover Marcel Gasseling van Vanderkruijs zijn drijfveren uit de doeken.
De vorming van een manager

juni 2009 i
n VM 
Peter Niesink, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie NVvP, doet tegenover Marcel Gasseling van Vanderkruijs zijn drijfveren uit de doeken. Van leren communiceren naar het opdoen van ervaring in management en belangenbehartiging.
 
Van mee-aanpakken naar delegeren

‘Al doende leert men’ gaat voor weinigen zo sterk op als voor NVvP-directeur Peter Niesink. Hij sprong van het ene diepe in het andere; vragen en vragende partijen kwamen als vanzelf op zijn weg. Zo werd hij als manager en ten slotte belangenbehartiger gevormd in zeer uiteenlopende bedrijfstakken. Van de taxiwereld in zijn studententijd via de zorgverzekering tot nu de psychiatrie. Niesink ontwikkelde een stijl van leiding geven die hij zelf omschrijft als: ‘ik start steeds als medetrekker van een dossier of activiteit, om na verloop van tijd de verantwoordelijkheid aan een medewerker te delegeren. Zo overzie ik het geheel en heb ik zelf ervaren op welke parameters het succes te volgen is’.