Vanderkruijs wordt Koninklijk

dinsdag 26 april 2016
Wij zijn trots dat onze oprichter en naamgever vandaag tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd is. Wil van der Kruijs was tot 1987 in diverse functies werkzaam op het terrein van personeelsbeleid.
Wij zijn trots dat onze oprichter en naamgever vandaag tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd is. Wil van der Kruijs was tot 1987 in diverse functies werkzaam op het terrein van personeelsbeleid. In 1988 richtte hij het bedrijf Van der Kruijs Management Selectie op, waarvan hij tot 2002 directeur was. Hij specialiseerde zich in de werving en selectie van eindverantwoordelijk management en bestuurders voor maatschappelijke ondernemingen, zoals ziekenhuis, universiteiten, kunst- en cultuurinstellingen en goede doelen.

In 2007 beleefde het bedrijf een herstart onder de naam Vanderkruijs, partner in executive search dat zich ook na zijn afscheid in 2011 blijvend aan de top van de executive search voor eindverantwoordelijke functies in het maatschappelijke veld heeft weten te positioneren. Vanuit deze werkzaamheden richtte hij samen met zijn collega’s in 2008 het Vanderkruijs Cultuurfonds op en was hij in 2012 mede-initiator van de Vanderkruijs leerstoel aan de Tias Business School.

Daarnaast ontplooide de heer Van der Kruijs vanaf 2000 diverse vrijwilligersactiviteiten op regionaal en landelijk niveau: hij was lid van de maatschappelijke adviesraad van de faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, voorzitter van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie, bestuurslid van de Nationale Vereniging De Zonnebloem, voorzitter van het CDA Brabant (en als zodanig lid van het landelijk partijbestuur) en voorzitter van de Unie KBO. In Goirle was Wil van der Kruijs van 2009 tot 2015 voorzitter van de Stichting Sociaal Culturele Accommodaties Goirle (SCAG), de stichting die het gebouw van cultureel centrum Jan van Besouw beheert. Vanuit deze stichting werkte hij mee aan de verdere positionering van het cultureel centrum. In 2015 werd hij voorzitter van de Lokale Omroep Goirle (LOG), waar hij zich inzet om de organisatie voor te bereiden op de toekomst.