SIDN

voorzitter raad van toezicht

Per 1 september 2022 volgt Marjet van Zuijlen Paul Schnabel op als voorzitter van onze raad van toezicht. Paul heeft dan zijn maximale zittingsduur van 9 jaar bereikt. Marjet heeft ruime ervaring opgedaan in verschillende andere toezichthoudende functies.

Marjet zat van 1994-2000 in de Tweede Kamer voor de PvdA. In 2000 stapte ze over naar het bedrijfsleven en werd partner en later lid van het executive committee bij Deloitte. Tegenwoordig legt Marjet zich toe op executive coaching en toezichthoudende functies. Zo is ze onder meer voorzitter van de raad van commissarissen van woningcorporatie Portaal, van de raad van toezicht van De Haagse Hogeschool, van het stichtingsbestuur van de Parnassia Groep en lid van de raad van toezicht van de Rijksdienst Wegverkeer (RDW).

De huidige voorzitter van onze raad van toezicht, Paul Schnabel, treedt per 1 september af. Hij heeft dan de maximale zittingsduur van 9 jaar bereikt. Roelof Meijer, algemeen directeur van SIDN: “In de afgelopen 9 jaar groeide de SIDN-organisatie flink en steeg het .nl-domein met ruim een miljoen domeinnamen tot boven de 6 miljoen domeinnamen. In Pauls periode als voorzitter hield de raad zich onder meer bezig met de oprichting van SIDN fonds, de aan- en verkoop van dochteronderneming Connectis (tegenwoordig Signicat) en de ontwikkeling van nieuwe diensten als SIDN Merkbewaking en CyberSterk. Belangrijke ontwikkelingen die SIDN mede hebben gevormd tot de organisatie die we vandaag de dag zijn. Paul heeft hierin een onmisbare rol gespeeld en daar danken we hem hartelijk voor. Tegelijkertijd zijn wij blij een waardige opvolger voor hem gevonden te hebben in Marjet. Ik kijk erg uit naar onze samenwerking.”